Autoptimize WordPress Eklentisinin Ayarları ve Kurulumu

autoptimize

Autoptimize WordPress eklentisi yardımı ile sitenizin hız değerlerini arttırmanız mümkün. Arama motorları açısından site açılış hızın değeri oldukça önemli. Peki, Autoptimize WordPress eklentisi bu görevi nasıl yapıyor? Eklenti üzerinde kullanabileceğiniz en ideal ayarları belirtmeden önce tam olarak ne işe yaradığını ve neler yaptığını aktaralım.

Bu eklentisi sayesinde kodlarınızı maksimum sıkıştırın!

Gerek wordpress dosyalarının içinde gerekse de siteye kurduğumuz wordpress temanın içinde çok sayıda Css, Javascript ve HTML kodları bulunuyor. Bu kodlar üzerinde oynama yapabilmek için kod bilginizin olması gerekli. Hiçbir bilginiz olmadan oynamalar yaparsanız web sitenizde bazı teknik sorunlar boy gösterebilir.

İşte tam bu konuda, kodlama bilgisi olan, olmayan tüm kişiler için geliştirilmiş Autoptimize eklentisi ile hiçbir kod bilgisine gerek duymadan bunları sorunsuz bir şekilde minimize edebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde dosyalarınızı sıkıştırabilir, düzenleyebilir hatta bir dosya içinde tamamını toparlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta şu ki, eğer Cache eklentisi kullanıyorsanız çoğu Cache eklentisinin içinde Html, Css, Javascript gibi dosyaları optimize etme özelliği mevcut bunlar aktifken Autoptimize eklentisini çalıştırmanız durumunda sorun olacaktır. İkisinden birini tercih etmeniz gerekirse (minimize etme kısmı için) tabii ki Autoptimize WordPress eklentisi sizler için harika bir seçenek olacaktır.

Autoptimize WordPress Eklentisinin Kurulumu Nasıl Yapılır?

Kurulumunu diğer WordPress eklentilerinde olduğu gibi iki farklı şekilde yapabilirsiniz. Sizler için iki yöntemi de ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

FTP Yardımı İle Autoptimize Eklentisinin Kurulumu

Eklentiyi FTP üzerinden kurmak istiyorsanız öncelikli olarak BU ADRESE tıklayarak eklentiyi bilgisayarımıza indiriyoruz. Eklentiyi rar dosyasından çıkarıp klasör haline getirdikten sonra sitemizi FTP ‘den açıyoruz. Açmış olduğumuz klasörü wp-content/plugins altına yüklüyoruz. Daha sonra sitemiz üzerinden Wp-Admin sayfasına giriyoruz. Eklentiler sekmesinin altında Autoptimize eklentisini göreceksiniz. Hemen altındaki ETKİNLEŞTİR yazısını tıkladığınızda artık Autoptimize eklentisini kullanmaya başlayabilirsiniz.

WordPress Üzerinden Autoptimize Eklentisinin Kurulumu

Yukarıda anlattığımız yol biraz daha uzun bir yöntem. Eklentinin kurulumu için bu yöntemi kullanmanız daha pratik ve güvenli olacaktır. Web sitemize admin paneli üzerinden giriş yaparak Wp-Admin panelini açalım. Sol tarafta eklentiler sekmesine göreceksiniz, oraya tıklıyoruz. Alt tarafta WordPress üzerinde kullanmış olduğunuz eklentiler listelenecek. Üst kısımda ise YENİ EKLE seçeneği karşımıza çıkıyor. Buraya tıklıyoruz ve Autoptimize yazıyoruz. Yazdığımız arama sonucuna göre WordPress alt kısımda eklentileri listeleyecektir. Onların arasından eklentimizin üzerine gelerek Hemen Yükle butonuna tıklıyoruz. Eklentimiz yüklenmeye başlayacak. Yüklenme etabını sol alt bölümde yer alan yüzdesel bilgilendirme bölümünden takip edebilirsiniz. Tamamen indirildikten sonra orada %100 yazacak ve üst bölümde Eklentinin kendisi çıkacak.  Alt bölümdeki etkileştir yazısını tıklıyoruz ve eklentimizin kurulumunu tamamlayarak artık ayarlarını yapıp kullanmaya başlıyoruz.

Autoptimize WordPress Eklentisinin Ayarları Nasıl Yapılır?

Eklentinin ayarlarına girdiğiniz an karşınıza çok sayıda parametre çıkacak. Tüm bunları bilinçli bir şekilde ayarlamanız gerekiyor. Sizler için test edilerek, en iyi sonuçlara ulaşılmış Autoptimize eklentisinin ayarlarını paylaşıyoruz.

Kullanmış olduğumuz eklentinin “ücretsiz” sürümüne ait eklenti ayarları paylaşılmıştır.

Juzkthemes.com tüm bu ayarları öneri olarak sunmaktadır, ayarlar sonucunda oluşan herhangi bir sorundan sorumlu değildir.

  • AUTOPTİMİZE [JS, CSS & HTML KISMI AYARLARI]
  • AUTOPTİMİZE [GÖRSELLER KISMI AYARLARI]
  • AUTOPTİMİZE [KRİTİK CSS]
  • AUTOPTİMİZE [EKSTRA]

Eklenti ayarlarımız bu kadar, iyi kullanımlar 🙂

Autoptimize WordPress Eklentisinin Ayarları ve Kurulumu” te bir düşünce

  1. Hayrettin Sevener diyor ki:

    WordPress tabanlı sitelerde hız sorunu olanlar için kullanımı çok kolay ve hıza doğrudan etki eden bir eklenti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir